Η Έκθεση

Η Έκθεση

Η εμπειρία της ξενάγησης στο Μουσείο ξεκινά ήδη από τη στιγμή που ο επισκέπτης θα μπει στο ασανσέρ. Προτείνεται να αρχίσει την περιπλάνησή του από τον Β’ όροφο, έπειτα να περάσει στον Α’ όροφο και, τέλος, να βρεθεί στο ισόγειο όπου φιλοξενούνται το καφέ και το shop του Μουσείου.

Β’ ΟΡΟΦΟΣ

Στο δωμάτιο Norma βρίσκεται το σκηνικό της άριας Casta Diva. Η αίσθηση του χώρου είναι μυστικιστική και παροτρύνει τον επισκέπτη να απολαύσει τη φωνή της Κάλλας με κλειστά μάτια, ενώ το δεύτερο δωμάτιο είναι αφιερωμένο στην Tosca και ειδικά στην άρια Vissi d’ arte, vissi d’amore. Δεσπόζον στοιχείο του δωματίου είναι το κινηματογραφημένο απόσπασμα του β’ μέρους από την παράσταση στο Covent Garden του Λονδίνου, που σκηνοθέτησε ο Franco Zeffirelli το 1964. Το επόμενο δωμάτιο είναι αφιερωμένο στην όπερα La Traviata, όπου μέσα από μια εντυπωσιακή σκηνική παρουσίαση το κοινό μπορεί να γνωρίσει την άρια Sempre Libera. Το τελευταίο δωμάτιο είναι αφιερωμένο στα masterclasses που έδωσε η Κάλλας την τελευταία περίοδο της ζωής της στη σχολή Juilliard της Νέας Υόρκης, όπου σώζονται σπάνιες ηχογραφήσεις και φωτογραφίες.

Α’ ΟΡΟΦΟΣ

Στον πρώτο όροφο η περιήγηση αρχίζει από την περίοδο 1923-1940, το ξεκίνημα, δηλαδή, της Μαρίας Κάλλας, ενώ ακολουθεί ένα ταξίδι στην πορεία της στην Ελλάδα αλλά και την διεθνή καριέρα της σημαντικής ερμηνεύτριας. Στις επόμενες ενότητες ο επισκέπτης μπορεί να μάθει για την πλούσια κοσμική ζωή της και να καταλήξει σε στιγμές της τα έτη 1968 με 1977. Στη συνέχεια, ο επισκέπτης περνά στις 9 Νησίδες του μουσείου οι οποίες είναι αφιερωμένες στις δασκάλες της μεγάλης καλλιτέχνιδας, στον μέντορά της και μαέστρο Toullio Serafin, αλλά και στους μεγάλους της ρόλους, την προσωπικότητα, την τεχνική και τον επαγγελματισμό της. Το κοινό συναντιέται με τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής της, τη σχέση της με τη μόδα αλλά και τον μύθο και την κληρονομιά της Μαρίας Κάλλας, καταλήγοντας στις αναπαραστάσεις του έργου της στην τέχνη.

Τρίτη - Κυριακή : 10:00-20:00
Παρασκευή: 10:00-22:00

Μητροπόλεως 44, 105 63 Αθήνα
info@mariacallasmuseum.gr
+30 210 44 04 204


    Κάντε εγγραφή στο newsletter