Image Alt

Politique de confidentialité – Conditions D’Utilisation

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

 

Υπεύθυνος επεξεργασίας

 

Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ – ΓΚΑΖΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ» και διακριτικό τίτλο « ΜΟΥΣΕΟ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΣ ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΑΕ» (εφεξής η «Εταιρεία»), η οποία εδρεύει στην Αθήνα, οδός Πειραιώς αρ. 100, είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 4 στοιχ. 7. του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (2016/679/ΕΕ), των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των επισκεπτών/χρηστών του ιστοτόπου www.athens-technopolis.gr (εφεξής ο «Ιστότοπος»), του οποίου είναι διαχειρίστρια.

 

Η επικοινωνία με την Εταιρεία μπορεί να επιτευχθεί μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο τηλέφωνο 2130109300 ή μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@athens-technopolis.gr, press@mariacallasmuseum.gr.

 

Κατηγορίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

 

Η Εταιρεία συλλέγει τις παρακάτω κατηγορίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των επισκεπτών/χρηστών του ιστοτόπου:

 

  1. To ονοματεπώνυμο και την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι επισκέπτες του ιστοτόπου καταχωρούν τις παραπάνω κατηγορίες προσωπικών δεδομένων, όταν συμπληρώνουν τα αντίστοιχα χωρία (κουτάκια), προκειμένου να εγγραφούν στο newsletter (περιοδική ηλεκτρονική ενημέρωση) του Μουσείο Μαρία Κάλλας Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων .
  2. Την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κάθε άλλη κατηγορία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που οι επισκέπτες του ιστοτόπου επιλέγουν να γνωστοποιήσουν, όταν αποστέλλουν ηλεκτρονικά μηνύματα στην διευθύνση  info@athens-technopolis.gr και press@mariacallasmuseum.gr.
  3. To ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διεύθυνση κατοικίας (υπάρχει η δυνατότητα να καταχωρηθούν δύο διευθύνσεις), τηλέφωνο σταθερής τηλεφωνίας, τηλέφωνο κινητής τηλεφωνίας, αριθμός τηλεομοιοτυπίας (fax).

 

Σκοποί και νομικές βάσεις επεξεργασίας

 

Η Εταιρεία επεξεργάζεται τις παραπάνω κατηγορίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με σκοπό την εκπλήρωση των παρακάτω σκοπών επεξεργασίας, βασιζόμενη στις κάτωθι νομικές βάσεις επεξεργασίας:

 

  1. Η Εταιρεία επεξεργάζεται τις κατηγορίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που καταχωρούν οι επισκέπτες του ιστοτόπου προς εγγραφή στο newsletter, με σκοπό την αποστολή ενημερωτικών ή διαφημιστικών μηνυμάτων σχετικά με την δράση και τις υπηρεσίες της, καθώς και με τα προϊόντα του ηλεκτρονικού καταστήματος που λειτουργεί μέσω του ιστοτόπου. Η νομική βάση για την παραπάνω επεξεργασία είναι η συναίνεση των επισκεπτών του ιστοτόπου, η οποία παρέχεται μέσω της συμπλήρωσης των απαραίτητων για την εγγραφή στο newsletter στοιχείων.
  2. Η Εταιρεία επεξεργάζεται τις κατηγορίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που καταχωρούν οι επισκέπτες του ιστοτόπου, όταν αποστέλλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στην διευθύνση  info@athens-technopolis.gr press@mariacallasmuseum.gr, προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματα που έχουν θέσει με τα μηνύματά τους οι επισκέπτες και να παράσχει το σχετικό πληροφοριακό υλικό. Η νομική βάση για την παραπάνω επεξεργασία είναι η συναίνεση των επισκεπτών του ιστοτόπου, η οποία παρέχεται μέσω της εκ μέρους τους αποστολής μηνύματος στις διευθύνσεις που η Εταιρεία χρησιμοποιεί για την εξυπηρέτηση αναγκών επικοινωνίας με τους επισκέπτες του ιστοτόπου.

 

Κατηγορίες αποδεκτών των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

 

Η Εταιρεία ενδέχεται να κοινολογήσει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των επισκεπτών του ιστοτόπου στους παρακάτω αποδέκτες:

 

  1. Τρίτα πρόσωπα (νομικά ή φυσικά), με τα οποία η Εταιρείας συνδέεται συμβατικώς. Εν προκειμένω, η Εταιρεία κοινολογεί στους συμβαλλομένους της μόνο εκείνες τις κατηγορίες προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών του ιστοτόπου που είναι απαραίτητες για την εκπλήρωση του αντικειμένου των μεταξύ τους συμβάσεων. Επιπλέον, η Εταιρεία αναλαμβάνει να δεσμεύσει τα τρίτα πρόσωπα ως προς την εκ μέρους τους νόμιμη επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που τους κοινολογεί, μέσω της προσθήκης σχετικού όρου στις μεταξύ τους συμβάσεις ή την υπογραφή σχετικού παραρτήματος της κύριας σύμβασης.
  2. Δικαστικές ή Διοικητικές Αρχές στο πλαίσιο της συμμόρφωσης της Εταιρείας με δικαστική ή διοικητική απόφαση ή απόφαση Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής.
  3. Τρίτα πρόσωπα (νομικά ή φυσικά) προς τα οποία η Εταιρεία υποχρεούται να κοινολογήσει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των επισκεπτών του ιστοτόπου βάσει διάταξης νόμου, κανονιστικής ή ατομική διοικητικής πράξης, δικαστικής απόφασης ή απόφασης διοικητικού οργάνου ή Αρχής.

 

Διαβίβαση δεδομένων σε τρίτη χώρα

 

Η Εταιρεία δεν διαβιβάζει και δεν έχει την πρόθεση να διαδιβάσει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των επισκεπτών του ιστοτόπου σε τρίτες χώρες ή διεθνείς οργανισμούς.

 

Χρονικό διάστημα διατήρησης των προσωπικών δεδομένων

 

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των επισκεπτών του ιστοτόπου διατηρούνται από την Εταιρεία μόνο για το διάστημα που απαιτείται για την εκπλήρωση του σκοπού της εκάστοτε επεξεργασίας. Η Εταιρεία δύναται να διατηρήσει τα δεδομένα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από το ελάχιστο δυνατό, μόνο στις περιπτώσεις που η εν λόγω διατήρηση επιβάλλεται από διάταξη νόμου ή δικαστική ή διοικητική απόφαση.

 

Δικαιώματα

 

Η Εταιρεία αναλαμβάνει να διευκολύνει την άσκηση των δικαιωμάτων που παρέχουν ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (2016/679/ΕΕ) και η εθνική νομοθεσία, όπως ισχύει κάθε φορά, στους επισκέπτες του ιστοτόπου ως υποκείμενα των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες του ιστοτόπου δικαιούνται να αιτηθούν:

 

  1. Την ανάκληση της συγκατάθεσης που έχουν παράσχει ως προς συγκεκριμένη επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Εν προκειμένω, οι επισκέπτες δικαιούνται να ανακαλέσουν, οποτεδήποτε, την συγκατάθεσή τους ως προς την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που καταχώρησαν κατά την εγγραφή τους στο newsletter του ιστοτόπου ή κατά την αποστολή μηνύματος στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις επικοινωνίας της Εταιρείας.
  2. Την λήψη πληροφοριών σχετικά με το είδος της επεξεργασίας των προσωπικών τους δεδομένων και την πρόσβαση σε αυτά.
  3. Τη διόρθωση ή την επικαιροποίηση των προσωπικών τους δεδομένων σε περίπτωση που αυτά είναι ανακριβή ή ελλιπή.
  4. Την πλήρη και οριστική διαγραφή των προσωπικών τους δεδομένων από τα αρχεία της Εταιρείας.
  5. Τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών τους δεδομένων.
  6. Την λήψη αντιγράφου του συνόλου ή μέρους των προσωπικών τους δεδομένων σε κοινώς χρησιμοποιούμενη και αναγνώσιμη από τα μηχανήματα μορφή.

 

Η Εταιρεία αναλαμβάνει να ικανοποιήσει, δωρεάν, τα παραπάνω αιτήματα των υποκειμένων των δεδομένων χωρίς καθυστέρηση και, σε κάθε περίπτωση, εντός προθεσμίας των τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή του αιτήματος. Η παραπάνω προθεσμία δύναται να παραταθεί κατά εξήντα (60) ημερολογιακές ημέρες, αν αυτό κριθεί απαραίτητο, λαμβανομένων υπ΄ όψει της πολυπλοκότητας του αιτήματος και του αριθμού των αιτημάτων που εκκρεμούν ενώπιόν της. Σε αυτή την περίπτωση, η Εταιρεία αναλαμβάνει να ενημερώσει το υποκείμενο των δεδομένων για την χορήγηση της παράτασης και τους λόγους της καθυστέρησης εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή του αιτήματος.

 

Η Εταιρεία δύναται να αρνηθεί την ικανοποίηση αιτήματος υποκειμένου των δεδομένων, μόνο εφόσον αποδείξει, με κάθε πρόσφορο μέσο, ότι δεν είναι σε θέσει να εξακριβώσει την ταυτότητα του υποκειμένου των δεδομένων.

 

Σε περίπτωση που τα αιτήματα των υποκειμένων των δεδομένων είναι αβάσιμα ή υπερβολικά, ιδίως λόγω του επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα τους, η Εταιρεία δύναται να επιβάλει την καταβολή ενός εύλογου τέλους, λαμβάνοντας υπ’ όψει τα διοικητικά για την παροχή της ενημέρωσης ή την ανακοίνωση ή την εκτέλεση της ζητούμενης ενέργειας. Η Εταιρεία δύναται, εναλλακτικά, να αρνηθεί να δώσει συνέχεια στο αίτημα.

 

Επισημαίνεται, τέλος, ότι τα υποκείμενα των δεδομένων έχουν δικαίωμα να υποβάλουν καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σε σχέση με οποιοδήποτε ζήτημα αφορά την επεξεργασία και την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων εκ μέρους της Εταιρείας. Τα υποκείμενα των δεδομένων υποβάλλουν καταγγελία στην παραπάνω Αρχή, χρησιμοποιώντας έναν από τους τρόπους υποβολής που περιγράφονται στην ιστοσελίδα της Αρχής (https:// www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,211532&_dad=portal&_schema=PORTAL).

 

Επικοινωνία

 

Οι επισκέπτες του ιστοτόπου υποβάλλουν τα παραπάνω αιτήματα σχετικά με την ικανοποίηση των δικαιωμάτων τους ως υποκειμένων των δεδομένων αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνση  info@athens-technopolis.gr, press@mariacallasmuseum.gr. Στις παραπάνω διευθύνσεις μπορούν, ακόμη, να αποστέλλουν και οποιοδήποτε μήνυμα, πλην του αιτήματος ικανοποίησης δικαιώματος, που αφορά την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων από την Εταιρεία μέσω του ιστοτόπου.

 

Αυτοματοματοποιημένη λήψη αποφάσεων

 

Cookies

 

Ο Ιστότοπος χρησιμοποιεί τεχνολογία “cookies” τα οποία είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο φυλλομετρητή σας κατά την περιήγησή σας και στη συνέχεια στη συσκευή σας προκειμένου να γίνεται αναγνώριση του φυλλομετρητή για την προηγούμενη δραστηριότητά του.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας.

 

Επιδίωξη μας είναι σας προσφέρουμε μία όσο το δυνατό πιο ταιριαστή στις προτιμήσεις σας και πιο ενδιαφέρουσα στις αναζητήσεις σας περιήγηση, με τις καλύτερες δυνατές προτάσεις. Κάνοντας κλικ στην ‘’Αποδοχή όλων’’ θα μας βοηθήσετε να ανταποκριθούμε στα παραπάνω. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε ποια cookies σας ενδιαφέρουν και να επιλέξετε από τα παρακάτω με την ‘’Αποδοχή επιλογών΄΄.

 

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που χρησιμοποιούνται από τους δικτυακούς τόπους για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο αποτελεσματική. Στα cookies αποθηκεύονται πληροφορίες που χρησιμεύουν στη προσωποποίηση της περιήγησης του χρήστη στον ιστότοπο και διαδικτυακά. Ο νόμος αναφέρει ότι μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα cookies στη συσκευή σας, εφόσον είναι απολύτως αναγκαία για τη λειτουργία αυτής της ιστοσελίδας. Για όλους τους άλλους τύπους cookies χρειαζόμαστε την άδειά σας. Μπορείτε να αλλάξετε ή να καταργήσετε τη συναίνεσή σας ανά πάσα στιγμή μέσω της Δήλωσης για τα Cookies στην ιστοσελίδα μας. 

 

Τα ανωτέρω cookies αποθηκεύονται για 30 ημέρες και μετά διαγράφονται.

 

Τροποποίηση της Πολιτικής Προστασίας

 

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας ενδέχεται να τροποποιηθεί στο μέλλον. Κάθε αλλαγή ή προσθήκη σε αυτή θα αναρτάται στον ιστότοπο, ώστε οι επισκέπτες του ιστοτόπου να είναι διαρκώς ενημερωμένοι για τους όρους επεξεργασίας και προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων. Καμία τροποποίηση της παρούσας πολιτικής δεν θα εφαρμοστεί πριν τη σχετική ανάρτηση στον ιστότοπο.

  1. L’achat du billet donne au détenteur le droit d’entrer au musée Maria Callas de la municipalité d’Athènes. Il est valable pour une journée seulement pour un créneau spécifique (une heure), et constitue une acceptation inconditionnelle des termes et conditions suivants.

  2. Le personnel de sécurité est présent sur le site afin d’assurer le service et la sécurité du public pour le bon déroulement de la visite et des autres événements qui ont lieu sur le site. Le public doit se conformer aux instructions des agents de sécurité et ne doit pas hésiter à les contacter en cas de besoin.

  3. Il est interdit de transporter des bouteilles en verre, des matériaux inflammables ou d’autres objets dangereux dans l’enceinte de l’établissement. Le personnel de sécurité autorisé a le droit de contrôler tout ce qui précède. Les personnes sous l’influence de l’alcool ou d’autres substances ne sont pas autorisées à pénétrer dans les locaux.

  4. Les personnes de moins de quatorze ans ne peuvent être admises qu’avec un accompagnateur. Toute personne pénétrant dans la zone est seule responsable de sa sécurité personnelle, ainsi que de celle des mineurs qu’elle accompagne.

  5. La photographie ou l’enregistrement vidéo du matériel audiovisuel de l’exposition n’est pas autorisé à des fins professionnelles et commerciales. La photographie ou l’enregistrement vidéo des autres expositions ainsi que des événements et des espaces d’exposition n’est pas autorisé dans les zones où il existe des panneaux d’interdiction, sauf autorisation écrite préalable de l’administration du musée et dans les conditions qui y sont mentionnées.

  6. Pour la production, la reproduction, l’utilisation et la diffusion au public, à des fins économiques, commerciales ou professionnelles directes ou indirectes, de photographies, de copies, d’illustrations ou de matériel audiovisuel, ainsi que d’expositions et d’événements du musée, de quelque manière et par quelque moyen que ce soit, y compris électronique et numérique, Internet, les réseaux de télécommunication ou d’autres réseaux de connexion et la création de bases de données avec des images ou des éléments de ce qui précède, une autorisation préalable est nécessaire, qui est accordée par la direction du musée moyennant la signature d’un accord privé et sous réserve des conditions spécifiques qui y sont mentionnées. Les formulaires de demande sont disponibles sur demande.

  7. Technopolis se réserve le droit de modifier le programme de l’exposition ou de l’interrompre.

  8. Pour les événements individuels dont le nombre de places est limité, l’admission n’est pas garantie et se fera selon le principe du premier arrivé, premier servi.

  9. Le départ des visiteurs des espaces intérieurs commence [15 minutes] avant l’heure de fermeture du musée Maria Callas. En raison de travaux urgents, certaines salles peuvent être fermées sans préavis.

  10. Certaines parties de la collection et du musée peuvent être photographiées ou filmées à des fins d’archivage ainsi que pour la publicité et la promotion du musée. En outre, certaines parties des événements peuvent être photographiées ou filmées par décision de l’administration du musée ou diffusées sur Internet ou à la télévision, à des fins d’archivage, ainsi que pour l’information du public et la promotion du musée. Les membres du public qui y apparaissent n’ont aucun droit sur les personnes qui tirent des redevances de la photographie, du tournage ou de la diffusion. Leur entrée dans les locaux du musée constitue un consentement à ces prises de vue/photographies/diffusions.

 

  1. Actions et/ou comportements interdits

Les visiteurs doivent respecter les consignes de sécurité et éviter de perturber par leur comportement le bon déroulement des visites et des événements qui se déroulent dans les locaux du musée.

Les visiteurs doivent s’abstenir de tout comportement ou action susceptible de mettre en danger la sécurité des personnes, des objets exposés et des bâtiments. En particulier, il est interdit aux visiteurs de :

fumer et utiliser des cigarettes électroniques dans les locaux de la Fondation, manger et boire en dehors des locaux de la Fondation prévus à cet effet, visiter la Fondation en état d’ébriété et en général tout comportement inapproprié, être vêtu de manière indécente et marcher pieds nus dans la Fondation, écrire à l’aide de graffitis ou de tout autre matériel, marquer et, d’une manière générale, souiller de quelque manière que ce soit les locaux du musée, jeter des papiers ou des ordures, s’allonger par terre et/ou sur les bancs situés dans les locaux, courir ou pousser à l’intérieur du bâtiment, emprunter les sorties de secours ou autres voies d’évacuation dans les cas où il n’y a pas de raison de le faire, déplacer les sièges et/ou le mobilier sans l’autorisation du personnel du musée, entraver la circulation des autres visiteurs ainsi que le passage et l’accès aux sorties, notamment en s’asseyant sur les marches des escaliers, et laisser, même pour une courte durée, des effets personnels à l’intérieur du musée, adopter à l’égard du personnel et/ou des autres visiteurs un comportement provocateur, injurieux, offensant, agressif, violent ou indécent et se livrer à toute forme de sollicitation, de commerce, de publicité ou de propagande, d’échantillonnage ou de sondage et/ou de distribution de tracts ou à toute activité susceptible de troubler la paix et la tranquillité du public.

Les animaux de compagnie ne sont pas admis dans le musée, à l’exception des chiens d’assistance, c’est-à-dire des chiens guides d’aveugles et des chiens d’assistance pour les personnes handicapées.

  1. En outre, les visiteurs ne sont pas autorisés à :

toucher les systèmes de suspension et/ou de protection des objets exposés (vitrines, socles, vitrages, etc.) ;

signaler les pièces exposées avec des objets qui risquent de les endommager ;

contourner les barrières ou tout autre système mis en place par le musée afin de maintenir une distance de sécurité entre le visiteur et les objets exposés ;

endommager de quelque manière que ce soit le matériel ou l’équipement mis à disposition par le musée pendant la visite ;

gêner la vue des autres visiteurs des expositions ;

déranger les autres hôtes par un comportement bruyant, notamment par l’utilisation d’appareils bruyants (radio, baladeur, instruments de musique, etc.), de téléphones portables, etc.

  1. Pour toute information complémentaire ou clarification, vous pouvez appeler le 210 4404204.

Mardi - dimanche : 10h00 - 18h00
Vendredi: 10h00 - 21h00

Mitropoleos 44, 105 63 Athènes
info@mariacallasmuseum.gr
+30 210 44 04 204


    Abonnez-vous à notre newsletter