Μαρία Κάλλας: Η Ιερή Φλόγα – Ομιλία της Έλενας Ματθαιοπούλου – Πέμπτη 11 Απριλίου στις 19.00

Μαρία Κάλλας: Η Ιερή Φλόγα

Ομιλία της Έλενας Ματθαιοπούλου

Πέμπτη 11 Απριλίου στις 19.00

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας διοργανώνει την Πέμπτη 11 Απριλίου στις 19.00 μία συζήτηση με τη συγγραφέα, δημοσιογράφο και διεθνή ομιλήτρια Έλενα Ματθαιοπούλου με τίτλο «Μαρία Κάλλας: Η Ιερή Φλόγα». Όπως σημειώνει η ίδια η ομιλήτρια:

«Όχι μόνον αξεπέραστη, αλλά «αξεπεράσιμη» ήταν η προφητική δήλωση του θρυλικού Λουκίνο Βισκόντι, σκηνοθέτη θεάτρου,  κινηματογράφου και όπερας «μόνο για χάρη της Κάλλας», ενώ ο μέγιστος μαέστρος και συνθέτης Λέοναρντ Μπερνστάιν παρατήρησε ότι «να βλέπεις παράσταση ή  ν’ ακούς δίσκο της Κάλλας είναι σα να βάζεις το δάχτυλο σου σε ηλεκτρική πρίζα!»

Περίπου 47 χρόνια μετά τον πρόωρο θάνατο της, η Μαρία Κάλλας εξακολουθεί να παραμένει ένας ζωντανός μύθος. Η φήμη της ξεπερνά από οποιασδήποτε άλλης Ντίβας του παρόντος ή του παρελθόντος και συνεχίζει να μαγεύει τo οπερατικό κοινό, να μαγνητίζει και να συναρπάζει μια καινούργια γενιά μελομανών που δεν την άκουσαν ποτέ ζωντανή, και να πουλάει περισσότερους δίσκους από οποιονδήποτε καλλιτέχνη στην ιστορία της λυρικής δισκογραφίας – ένα φαινόμενο μοναδικό στην ιστορία της όπερας.

Κάτι διαισθάνθηκαν σωστά λοιπόν οι Ιταλοί κριτικοί και φιλόμουσοι που, ενώ βάφτισαν τη Ρενάτα Τεμπάλντι La Superba και την Τζοαν Σαδερλαντ La Stupenda, για την Κάλλας – την Ελληνίδα καλλιτέχνιδα που με την επανάσταση της μετέτρεψε την όπερα σε πιστευτό θέατρο, αλλάζοντας την για πάντα και διαιρώντας την σε π.Κ. και μ.Κ. εποχή – διάλεξαν τον ύψιστο χαρακτηρισμό La Divinα.

Ποιο ήταν το μυστικό της τέχνης της; Τι είναι αυτό που την καθιστά μοναδική και της εξασφαλίζει την αθανασία; Ελάτε να το ανακαλύψουμε μαζί».

Γενική είσοδος: 10€ / άτομο

Τηλεφωνικές Κρατήσεις: 210-4404204, (Τρίτη – Παρασκευή 10:00-15:00 )

Τρίτη - Κυριακή : 10:00-20:00
Παρασκευή: 10:00-22:00

Μητροπόλεως 44, 105 63 Αθήνα
info@mariacallasmuseum.gr
+30 210 44 04 204


    Κάντε εγγραφή στο newsletter